City Guide

Adamo

Nyskapande och spektakulära drinkar ett stenkast från Avenyn.⁠
Adamo blandar mellanrätter med lekfulla cocktails och drinkar. Boka plats i baren och se bartendern blanda ihop fantasifulla kreationer, eller välj lounge-delen för skönt soffhäng.⁠
Adamo ligger på Södra vägen, en parallellgata till Göteborgs paradgata Avenyn.

web

map

Kaifo

En blandning av smaker från olika asiatiska kök, med en skandinavisk twist.⁠
Kaifo är en panasiatisk restaurang där smakerna från olika asiatiska kök blandas med de skandinaviska och europeiska. Menyn, som både innefattar set-meny och ger möjlighet att själv välja rätter, bjuder in till såväl sharing som tête à tête. Den blandade menyn ger känslan av både avslappnat och spännande, som också reflekteras i den stämningsfulla inredningen på Kaifo.

web

map

tizne

En resa genom Mexikos rika matkultur. På Fjärde Långgatan i Linnéstaden ligger Tizne, här hittar du carnitas, cocktails, mocktails och olika menysammansättningar som tar dig på en smakresa genom Mexikos härliga matkultur. Vill du äta något lite enklare finns det även en barmeny för dig som kikar förbi lite mer spontant.

web

map

BOTÁNICO

Regnskogskänsla, exotiska smaker och en cocktailbar av internationellt snitt en våning upp på Aschebersgatan.

web

map

Gurras

Streetfood upphöjd till à la carte-nivå, med smaker från hela världen. Mat och dryck avnjuts i en hemtrevlig och rustik miljö, som gör Gurras till ett perfekt ställa att antingen bara stanna till för ett glas och lite snacks eller spendera en hel kväll med god mat och dryck.

web

map

vrå

Vrå serverar sushi och råmat i en mysig och exklusiv miljö på Clarion Hotel Post. Restaurangen är småskalig, har plats för runt 40 gäster och ger med noggrant utvalda detaljer en känsla av Japan, på Drottningtorget i Göteborg. Vrå har öppet tisdag till lördag och serverar bland annat chefs choice samt en fyra- och sjurättersmeny som med fördel kombineras med sake.

web

map

vinbaren

Vinbaren är en elegant och mysig restaurang i Göteborg som fokuserar på vin och modern europeisk mat. Med en avslappnad atmosfär och ett omfattande urval av viner, erbjuder Vinbaren en perfekt plats för vinälskare att njuta av välsmakande rätter som kompletterar vinerna. Menyn består av delikata rätter inspirerade av olika europeiska kök och serveras i en intim och trivsam miljö.

web

map

angeli

Angeli är en restaurang som specialiserar sig på genuin italiensk mat och atmosfär. Här kan gästerna förvänta sig att smaka på autentiska rätter tillagade med omsorg och traditionella metoder. Restaurangen erbjuder en varm och välkomnande känsla, med rustika dekorationer och en meny som inkluderar allt från färska pastarätter till läckra efterrätter.

web

map

moreno

Moreno Pizza är en populär pizzeria i Göteborg som är känd för sina nyskapande och smakrika pizzakreationer. Denna restaurang sätter en modern twist på den klassiska pizzan genom att använda färska och högkvalitativa ingredienser. Gästerna kan förvänta sig spännande och unika smakkombinationer som utmanar de traditionella förväntningarna på pizza

web

map

bodega nord

Bodega Nord är en avslappnad och livlig restaurang som erbjuder spanska smaker och tapas. Här kan gästerna njuta av en social atmosfär med ett brett urval av små rätter som är perfekta för delning. Restaurangen strävar efter att återskapa den autentiska känslan av en spansk bodega med smakfull mat och en utmärkt sammanställning av drycker.

web

map

poppels

Poppels City Bryggeri är inte bara en restaurang utan också ett bryggeri som fokuserar på att skapa högkvalitativa hantverksöl. Här kan gästerna inte bara njuta av god mat och dryck, utan också utforska olika öltyper som är bryggda på plats. Atmosfären är avslappnad och inbjudande, vilket gör det till en perfekt plats för ölentusiaster och matälskare att utforska nya smaker.

web

map

the melody club

Karaokebar med extra allt, runt hörnet från Avenyn.⁠
The Melody Club är en bar för alla som gillar karaoke. Du får chansen att vara en superstjärna under en timme och trekvart. Med egen scen i privatrum showar du i högklassig ljudkvalitet, spelar på inkopplade instrument och väljer själv scenljus till showen.⁠
I baren serveras allt från glittriga cocktails till svalkande bärs och mat som kan avnjutas i rummet, baren eller i deras lounge.

web

map